Je bekijkt nu Waar was jij de tweede dinsdag van september 20 jaar geleden tussen 15 en 16 uur?
Image by Tobias Rehbein from Pixabay

Waar was jij de tweede dinsdag van september 20 jaar geleden tussen 15 en 16 uur?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Deze vraag stelde de Illusionist en presentator Victor Middelkoop, beter bekend als Victor Mids aan proefpersonen tijdens een experiment. Victor is tevens Basis arts en reproduceerde hier gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken. In eerste instantie wist geen enkele proefpersoon waar die was, wat die deed. Maar toen…verklapte Victor dat dit 11 september 2001 was. Vandaag precies 20 jaar geleden.

Waar was ik toen ik van de brute terreurdaad hoorde?

Ik zat in de schooltaxi van school naar huis op het moment dat Nederland1, heden NPO1, begon met extra journaal uitzendingen. Ik had een taxichauffeur die streng gelovig was in de Islam, staat verder los van de aanslagen. Hij mocht van zijn religie geen muziek luisteren. 2001 was voor de Smartphone dus we kregen niks mee. De chauffeur was laat. Hij wilde de drukte bij school mijden ofzo. Ik kwam thuis en deed de voordeur open met mijn huissleutel. Mijn moeder stormde het halletje in en zei iets, ik verstond: “Ik dacht dat er iets ergs was gebeurd”, omdat ik later dan normaal thuis was. wanneer ik de woonkamer binnen liep werd net een herhaling van het tweede vliegtuig van zich in de tweede Twin Tower stortte herhaald.

Ik was 14, echt beseffen doe je doe de dit soort nieuws dan nog niet.

11 september was een verschikking. De Wereld is inderdaad voor goed veranderd

Wouter in september 2021