Je bekijkt nu Pannen fabrikanten pas u aan of wegwezen

Pannen fabrikanten pas u aan of wegwezen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips
Hapjespan volgens modernste standaard

Bijna iedereen in Nederland weet dat we in Nederland de komende 30 jaar ons gasverbruik volledig stoppen. Dat betekent dus dat iedereen die nu op gas kookt anders zal moeten kokkerellen.

Er zijn twee gangbare methoden:

Keramisch

Dit is een inefficiënte manier, het duurt lang voor je eten kookt, of lekker bakt. Probeer het maar is in enkele seconden te minderen.

Inductie

De modernste manier van eten koken en bakken. het eten kookt ongeveer of zelfs sneller dan bij Gas. Alle pitten klein of groot kunnen net zo warm worden.

Inductie heeft pandetectie. Dat betekent dat je pannen uitsluitend op inductie gebruikt mogen worden, en dat de bodem magnetisch moet zijn.

Inductie een je als je aan gas bent gewend vrij snel aan. Bij mij kookte de broccoli de eerste keer over. Ik was verbluft door de snelheid van opwarmen.

Keramisch reageert traag. Waar je bij inductie ongeveer de kooktijd als afkoeltijd kunt onthouden heb je bij keramisch al snel 2 uur of langer hete pitten.

Omdat inductie ook goedkoper is in stroomverbruik zullen mensen toch snel kiezen voor een iets duurder in aanschaf inductie toestel.

In mijn flat zijn buren die al spijt hebben van de keuze voor keramisch.

Pannen fabrikanten

Bekende merken zoals Tefal en BK hebben op dit moment moeite om goede bakpannen op te nemen in hun assortiment. De meeste pannen van deze mensen zijn van ultra light aluminium. Dat is niet magnetisch, en werkt dus niet op inductie. IKEA heeft hetzelfde probleem.

Action, je weet wel die pannen die 10X bruikbaar zijn en dan de bouw stil leggen zijn wel geschikt voor inductie.

En Action maakt winst maar Tefal en BK fan Blokker niet. Ook LidL heeft geen Inductie pannen.

Supermarkt Vomar snapt het wel, zij hebben nu voor het tweede achtereenvolgende jaar een spaaractie voor pannen geschikt voor inductie. Dit is weliswaar Tefal, maar deze pannen zijn in Nederland nergens anders te koop. Zelfs de goedkope pannen van Brabantia (huismerk kwaliteit) zijn wel geschikt voor inductie.

pannen van AH (oude series) waren net zo duur maar pastte niet op inductie. AH heeft dit aangepast. Blokker is voor dezelfde kwaliteit €7 duurder voor een hapjespan van 28 CM. AH heeft overigens ook de kwaliteit ook sterk verbeterd.

Ik wilde graag voor mijn verjaardag vorige week een hapjespan van 24CM, blijkbaar geen standaard maat. Van Brabantia, zware kwaliteit is echter wel meer dan 2X de 28 CM hapjespan ook van Brabantia maar dan huismerk kwaliteit van 28CM.

Ik ben erg blij met de pan die ik van mijn moeder heb gekregen. En ja, hij is van een betere kwaliteit.