Je bekijkt nu 4 Maanden betalen voor Podcasts, een review
Logo Podimo

4 Maanden betalen voor Podcasts, een review

Getting your Trinity Audio player ready...

6 maanden geleden werd het onrustig onder Podcast minnend Nederland, Podimo een Deense betaalde Podcast-App, kondigde aan Nederland te veroveren Balen dat ik deed, ik betaal voor Spotify en dat is al flink duur. Ik kocht echt niet voor € 119,88 aan CD’s per jaar.

€ 4,99 moet Podimo kosten, aldus de appmakers. 2 Podcasts die ik graag luister gingen vanaf het eerste uur over. Deze Podcasts zijn Moordcast van Dionne en Henrik Slagter en alle Geschiedenis ooit van Nynke de Jong, Arco Gnocci en Thom Aalmoes. Beide podcasts waren zo vriendelijk om via hun pagina het eerste halfjaar gratis aan te bieden. Dit heb ik op 16 april meteen gedaan. Ik heb dus gratis Podimo tot 16 oktober, nog ruim 2 maanden.

Zitten er nog andere goede podcasts exclusief op Podimo?

Ja, welgeteld 1. Maar dat is mijn mening. Dit is de Podcast “In gelul kun je niet wonen” Een verhalende journalistieke podcast waar de podcast makers, waarvan ik nog steeds niet weet hoe ze heten, je meenemen in hun zoektocht naar een woning in Amsterdam. De 1 een koopwoning, hij koopt uiteindelijk het huis waar hij nu met zijn vriendin woont van zijn schoonmoeder. De andere zoekt een huurwoning. Ook dat lukt. Ook via een veel te rijk juppe netwerk.

Zijn de podcasts waar ik graag naar luister ook het geld waard?

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan de makers van “Moordcast” & “Alle Geschiedenis ooit”, Ik beleef namelijk aanzienlijk minder plezier aan deze podcasts nu ik weet dat er op 16 oktober € 4,99 wordt afgeschreven van mijn rekening. Ik zal dus ook in de laatste gratis maand mijn abonnement stopzetten.

Zijn er dan niet te weinig podcasts voor mijn dagelijkse wandeling?

Het antwoord is: NEE !

Er staan in mijn Spotify feed vrijwel dagelijks nieuwe afleveringen van Podcasts die ik hoger waardeer. Daarbij vind ik overigens de Journalistieke podcasts het meest interessant. Daar staat er vrij weinig van op Podimo.

Wat mij nog meer echt niet lekker zit bij de Podimo app

In de tweede week, of was het de eerste verbruikte Podimo altijd Data om af te spelen. Ook al had ik een podcast gedownload. Het heeft nog weken geduurd voordat deze bug was gefixt. Waar ik normaliter tussen de 1 & 3 GB dataverkeer per maand verbruik zat het verbruik na de Pasen, 3 dagen na nieuwe bundel, als op 2,45 GB alleen voor Podimo. Gelukkig is mijn databundel echt veel te ruim en heb ik een budgetplafond ingesteld bij mijn mobiele provider. Echter moest ik wel mijn data uitschakelen onder Podimo luisteren om te voorkomen mijn volledige bundel op zou raken in 2 weken.

Conclusie

Podimo is een betaalde Podcast app, de kosten per maand zijn € 4,99. Dit tarief is flink aan de prijs ten opzichte van wat je ervoor krijgt. Indien je iedere maand geld over hebt, wie heeft dat tegenwoordig nog?, dan is Podimo voor jou. Behoor je niet tot de rijkste 1 % dan kun je je er beter niet aan wagen. In het ergste geval kun je je boodschappen niet meer doen zoals je wenst. Dit omdat ze je verslaafd hebben gemaakt.

Podimo doe het NIET!!!