Heffingskorting, niet alleen per jaar maar ook per uur

Getting your Trinity Audio player ready...

Werken moet lonen luidt het bekende credo. De lonen moeten omhoog zegt tegenwoordig het overgrote deel van de Nederlanders. Uit onderzoek van vereniging basisinkomen blijkt dat mensen bij een loonsverhoging van 10 % slechts enkele procenten netto erop vooruit gaan

Daarom is vereniging basisinkomen voor een heffingskorting van € 500 per maand. Ook hebben we in Nederland te maken met zoals dat heet een vacature overschot. Een vacature overschot betekend simpel gezegd dat er niet genoeg mensen zijn die kunnen werken om al het werk te doen. Uit een publicatie van vereniging basisinkomen dat mensen wanneer ze 4 dagen in plaats van 2,5 dagen gaan werken er maar € 190 netto op vooruit gaan.

Daarom ook heffingskorting per uur

Het bedrag van € 500 per maand welke vereniging Basisinkomen prefereert, dit is is per jaar € 6000. Dit is op dit moment € 4260 per jaar. Als je bijvoorbeeld € 3500 per jaar zoiezo geeft aan alle mensen en dat op plust met maximaal € 2500 bij een 36 uur per werkweek dan zou je per uur € 1,47 erbij krijgen. Bij een minimum loon van circa € 12 wat het voor nu lijkt te woorden per volgend jaar, zouden de laagste inkomens, er maximaal ruim 25 % erbij krijgen.

Op deze manier gaat meer lonen echt werken, & werken meer lonen. Met het huidige belastingtarief in schaal 1 37,07 % betaald bijna iedereen nog gewoon belasting.

Uikteringen

Bij uitkeringen zou de heffingskorting hetzelfde bedrag moeten zijn als voor werkenden., Dus op basis van het aantal uren waarop de uitkering toegekend.