Je bekijkt nu Niet doorrekenen van je politieke programma is lafbekkerij

Niet doorrekenen van je politieke programma is lafbekkerij

10 van de37 politieke partijen hebben hun plannen voor de komende tweede kamer periode laten doorrekenen. De rest zijn lafbekken.

Bij deze lafbekken zitten protest partijen als PVV en FvD. Ook een partij die in mijn netwerk als Messias wordt gezien, Bij1. De VVD heeft ook niet alle plannen door laten rekenen.

Ik ben een betere voetballer dan Messi, Ronaldo, Neymar en Zlaten samen

Wouter

Ik kan natuurlijk beweren: “Ik ben een betere voetballer dan Messi, Ronaldo, Neymar en Zlaten samen”.

Maar als jij dan regelt dat de 4 beste voetballers naar Nederland komen voor een potje panna dan moet ik het natuurlijk wel bewijzen.

Waarschijnlijk verlies ik met 2000 tegen 0. Echter doen politieke partijen beweringen over bijvoorbeeld koopkracht of klimaatverandering. Als 1 of meerdere partijen de wedstrijd niet durven te spelen zijn ze gewoon lafbekken.

Lijvig document met plannen

Een partij met een lijvig partijprogramma zoals bijvoorbeeld Bij1 gaat weinig invloed krijgen. De plannen staan zo gedetailleerd beschreven dat een motie aanpassen voor een meerderheid niet zomaar kan.

Almeers voorbeeld

Nida brengt veel moties in, in de Gemeenteraad van Almere. Met een kleine aanpassing kunnen vele moties rekenen op een stevige meerderheid. Omdat Nida de moties niet wil aanpassen halen ze het vaak niet. Dit noemt men scorebord politiek.

Het doel moet zijn om het best haalbare te bereiken. Als je de wet wil dicteren dan moet je dictator worden.