Office 365 veel te duur voor de kwaliteit

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips

Sinds een jaar werken wij op mijn werk met Office 365. Dat er met Word en Excel word gewerkt ben ik wel gewend. En het fijne van deze programma’s ten opzichte van het gratis LibreOffice is dat je via Google meestal direct vind hoe een functie werkt mocht je dat even vergeten zijn.

Bij LibreOffice is dit veel lastiger.

Outlook is echt bagger!

De webmail van Outlook in Office 365 is op zich best prima, echter is de client echt mega slecht gemaakt. Een e-mail die je vanuit de afdelings-e-mailbox denkt te versturen wordt ge-repply’t in je eigen mailbox. Hierdoor moet je ze naar de andere mailbox slepen of als je digibeet bent doorsturen naar de afdelings-e-mailbox.

Verder is outlook nog minder fijn

Outlook is erg onoverzichtelijk. Dot komt doordat het programma vrij traag is. Ook de favrieten-balk maakt het niet duidelijker. E-mails die ik vanuit de afdeling-e-smailbox verzend komen in mijn eigen verzonden map, terwijl er wel staat dat hij vanuit de afdelings-e-mailbox is verzonden.

E-mails worden pas als ongelezen gemarkeerd wanneer je een andere e-mail selecteert. Je moet dus voor e-mails die je nog niet direct wil verwerken een andere e-mail selecteren om de per-ongeluk geopende e-mail opnieuw op ongelezen te kunnen zetten.

Het beste alternatief

Het beste alternatief is Thunderbird. Ik gebruik dit programma al 17 jaar. Het is snel, niet zwaar, overzichtelijk en GRATIS!. Gratis hoeft dus niet slechter te zijn. Het nadeel is dat het geen Exchange ondersteunt. Maar ach, dit is toch een verouderd protocol. Alleen Office 365 werkt hier nog mee. De rest biedt IMAP wat vele malen efficiënter is, en het duurt geen uur om de mappenstructuur over te zetten.