Je bekijkt nu Test thermosflessen & bekers
Foto: WouterAleman.NL

Test thermosflessen & bekers

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Huishoudtips
Getting your Trinity Audio player ready...

Sinds 2018 ben ik opzoek naar een goede manier om filterkoffie mee te nemen naar mijn werk. Het is een hele zoektocht geweest.

IKEA

Ik begon met een IKEA thermosfles. Deze voldeed prima qua warm houden en gaf geen vieze smaakjes. Volgens de reviews op de IKEA webshop lekt deze, wat ik zelf niet heb geconstateerd. Wel is het systeem van een drukbutton lek gevoelig.

Cijfer: 7.

HEMA

Hema is Koning in design, toch raadde de verkoper mij een standaard design aan. Wederom met drukknop. De koffie was binnen 2 uur koud/lauw. De dop lekte als en gieter.

Cijfer: 3.

Leifheit Coco

Deze thermosfles is in 2015 door het TV programma Kassa als beste bestempeld. Helaas heeft deze fles mijn mening over Leifheit niet positief beïnvloed . De fles is wel 100 % lek dicht, echter geeft Leifheit geen garantie op hoelang deze fles de drank warm houdt. Na een flinke 2 uur is de koffie dan ook koud/lauw.

Opzich is deze fles prima om de koffie vanuit je koffiezetapparaat te bewaren wanneer je een halfuur later nog een kopje wil.

De fles geeft vrij snel smaak af, je moet hem echt na ieder gebruik grondig reinigen. Hoedan?! Dat lees je onderaan de blog!

Cijfer: 6-.

Flaske

Flaske is de duurste uit deze test, maar zeker ook één van de beste thermosbekers die je kunt kopen. Alhoewel hierboven thermosflessen staan, en dit een beker is, wil ik deze toch benoemen.

De Flaske thermosbeker kost bij de dikke webwinkel ongeveer € 30, maar houd de koffie zelfs als de dop eraf is nog zeker een halve werkdag loeiheet. De dop kun je er scheef opdraaien, checken dus voor je deze in je tas doet, want met een scheve dop is zelfs de Flaske niet lekvrij. Deze beker heb ik via mijn werk gekregen.

Cijfer: 9,5.

Mepal Ellipse Isoleerbeker 375 ML

De Mepal is een meer dan prima beker. In bekende frisse kleuren is deze beker voor gemiddeld € 25 te koop. Als de beker gesloten is dan houdt deze je drank zeker de beloofde 4 uur heet. Draai je hem open? Dan koelt de drank langzaam maar gestaag af. Wanneer de drank op drink tempratuur is kun je hem het beste na je slokje weer dichtdraaien voor het wegzetten.

Het mooie van MEPAL is dat de plastic onderdelen gewoon in de vaatwasser kunnen, de sluitringen moet je verwijderen voor het afwassen, anders kan het gaan schimmelen. De binnen en buitenkant van de dop kunnen uit elkaar, de ring van de binnenkant moet je met een schoon diner mes er vanaf wippen.

De grote ring, die om het buitenste deel van de dop gaat erg gemakkelijk op de plek. Let op! bij je kleine ring, voor het binnendeel van de dop erop dat je de ring niet gedraaid op de dop doet. Anders is de Mepal niet lekdicht.

Er zijn geregeld acties met Mepal, bijvoorbeeld 20 %, 25 % korting of 2de halve prijs. Op het moment van schijven van deze blog is dit product zoiezo in de actie bij:

  • Bever 25 %
  • Plus 25 %
  • Wehkamp 2de halve prijs, (Let op, bij combineren lijkt de actie niet goed te gaan).

Omdat de koffie met de Mepal sneller drinkbaar wordt, goed af te wassen en geregeld in de actie en ook nog is goedkoper dan de Flaske komt de Mepal, voor mij, als beste uit de bus met ook een 9,5.

Wil je langer van je warme drank kunnen genieten? Overweeg dan naast de Flaske ook de 475 ML Mepal Ellipse drinkfles, deze houdt tot 6 uur warm.

Schoonmaken van thermos-flessen, – bekers en -kannen

Het lijkt moeilijk om je thermosbeker schoon te maken. Je denkt misschien alleen spoelen met heet water. De truc, Na enkele malen gebruiken van je thermosfles kun je een beetje baking Soda, ongeveer 1 eetlepel voor 500 ML in de fles te strooien, heet water erop.

Even schudden, uurtje laten weken omspoelen met heet water en klaar is (de) case. Baking Soda koop je in een doos bij de toko.

Baking Soda

Disclaimer: Voor deze blog is geen dienst, product of vergoeding als tegenprestatie geleverd. Deze blog is volledig mijn mening.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.