Je bekijkt nu De oplossing tegen de te lage vaccinatiegraad
Image by John Mounsey from Pixabay

De oplossing tegen de te lage vaccinatiegraad

Mark & Hugo zijn trots om te melden dat de vaccinatiebereidheid boven de 90 % is. Dit lijkt veel, bij Mazelen is zo’n 95 % nodig. Volgens virologen is er geen virus dat zo makkelijk overgedragen wordt als het Covid-19 virus. Een vaccinatiegraad van nagenoeg 100 % is dus nodig.

Weinigen vertrouwen Mark & Hugo nog

Het probleem is dat weinig mensen Mark & Hugo nog vertrouwen. Is dat terecht? Mark is al zeker 10 jaar selectief dement en Hugo doet vooral popiejopie maar speelt niks klaar. De oplossing is zowel simpel als moeilijk.

In november 2006 kopte Nu.NL: Nederland Perfecte democratie

In 2016 meldde de Telegraaf dat Nederland uit de top 10 was gevallen. Het artikel van de Telegraaf kan ik niet vinden. Toch heb ik de lijst in het Nederlands met duiding gevonden. Echter op Wikipedia maar deze lijst kun je natuurlijk verifiëren met de lijst op de website van tijdschrift “the Economist”

In 2019 stond Nederland aldus het tijdschrijft Wereldwijd op plek 11. Nederland doet het vooral goed op “Verkiezingen” en op “Burgerlijke vrijheden”. Beide ver boven een 9. Ook op de thema’s Politieke deelname en Politieke cultuur scoort ons land een dikke 8. Niks aan de hand zou je denken.

Kan het beter dan?

In Noorwegen scoren ze een 10 op politieke cultuur. Dit is natuurlijk perfectie. Ondanks ik altijd zeg dat Perfectie niet bestaat zal dit conform de criteria van “the Economist” wel degelijk perfectie zijn.

In Nieuw-Zeeland hebben ze bijna geen Corona gehad, dit land stond in 2019 op plek 4. Finland stond er net onder, Ierland volgde. Denenmarken stond op plek 7. Denenmarken, het eerste Westerse land dat de Coronamaatregelen afschaft.

Denenmarken is toch ook geen nummer 1?

Denenmarken scoort meer dan een half punt hoger dan Nederland. Het ziet er toch leuker uit op je eindlijst van school om een 9,4 te staan dan een 8,8. Nu volg ik de Deense politiek niet. Echter zie ik wel in de lijst ui 2006 dat Nederland destijds een 10 scoorde voor politieke cultuur.

Verder ook een 10 voor Vrijheden, Sleepwet was er toen nog niet. een 10 voor verkiezingen en een 9,6 voor functioneren van de regering. Nu krijgt de regering een 9,3. Dit zal mede komen door onze selectief demente Minister-President.

Vergeet niet dat in van mei 2002 en november 2006 al 3X verkiezingen hadden gehad en Mark zijn tweede volledig volgemaakte periode leek te behalen. Het toeslagen schandaal is dus nog niet eens meegenomen in deze lijst.