Je bekijkt nu Havermout pizza met veel groente
Foto By WouterAleman.NL

Havermout pizza met veel groente

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Havermout pizza voor 1 plaat in een fornuisoven

Nodig 2 personen

  • 250 gram Havermout
  • 1 potje zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eko eieren
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 courgete
  • 300 gram gebroken sperziebonen uit de diepvries
  • 175 gram belegen geraspte kaar
  • 1 zakje Gran Pandado kaas
  • 190 Milliliter water
  • Zwarte peper uit pepermolen
  • Oregano
  • 1 staafmixer of blender
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm je heteluchtoven voor 200 graden Celsius. andere oven op 220 graden C
  2. Voeg de havermout, de helft van de gedroogde tomaten met de helft van de olie uit het potje, het water en de 2 eko eieren samen in een beslagkom of blender beker
  3. Mix met een staafmixer of blend het geheel tot een glad mengsel
  4. Doe het beslag mengsel op de met bakpapier bedekte ovenplaat
  5. Strijk het geheel met een pannenlikker of lepel uit tot een egale brei
  6. Doe het beslag 10 minuten in de oven

Tijdens het voorbakken van de bodem

  1. Snijd de courgette met een kaasschaaf in(half) ronde plakjes
  2. Kook de diepvriessperziebonen ongeveer 1 minuut

Vervolgens

  1. Laat de oven aanstaan
  2. Smeer de tomatenpuree met een lepel gelijkmatig over de pizzabodem van havermout
  3. verdeel de rest van de gedroogde tomaten over je pizza
  4. Leg de courgette rijkelijk, maar goed verdeeld over de pizza
  5. Drapeer nu de sperziebonen gelijkmatig over de pizza
  6. Strooi de belegen kaas gelijkmatig over de pizza. Vind je dat moeilijk, trek een wegwerp handschoen aan en verdeel het door een beetje voor beetje, met je hand te strooien
  7. Strooi de gran Pandado gelijkmatig over je pizza
  8. Strooi naar smaak de peper en oregano over je pizza
  9. Bak je pizza af in 30 minuten
  10. Bij sommige ovens kun je 5 tot 10 minuten van te voren de oven uitzetten terwijl je pizza nog door-bakt. Bespaard stroom dus geld

variatietips

  • Je kan vlees, vis of Vega toevoegen
  • Probeer paddenstoelen, bijvoorbeeld oesterzwammen. Deze kun je gewoon scheuren
  • Je kan ook andere (diepvries)groente op je pizza doen. Zorg er wel voor dat het voor het bakken gaar met een knispie is
  • Je van ook veggie of Vegan kaas gebruiken

kooptips

de bakpapier van G’Woon, 1deBeste en Plus zijn te koop in vellen

Bewaren

  • Je kan de pizza 2 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast op maximaal 5 Graden Celsius
  • Je kan de pizza 3 weken in een afgesloten bakje bewaren in de vriezer op -18 Graden Celsius