Havermout pizza voor 1 plaat in een fornuisoven
Nodig 2 personen
- 250 gram Havermout
- 1 potje zongedroogde tomaten op olie
- 2 eko eieren
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 courgete
- 300 gram gebroken sperziebonen uit de diepvries
- 175 gram belegen geraspte kaar
- 1 zakje Gran Pandado kaas
- 190 Milliliter water
- Zwarte peper uit pepermolen
- Oregano
- 1 staafmixer of blender
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm je heteluchtoven voor 200 graden Celsius. andere oven op 220 graden C
- Voeg de havermout, de helft van de gedroogde tomaten met de helft van de olie uit het potje, het water en de 2 eko eieren samen in een beslagkom of blender beker
- Mix met een staafmixer of blend het geheel tot een glad mengsel
- Doe het beslag mengsel op de met bakpapier bedekte ovenplaat
- Strijk het geheel met een pannenlikker of lepel uit tot een egale brei
- Doe het beslag 10 minuten in de oven
Tijdens het voorbakken van de bodem
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in(half) ronde plakjes
- Kook de diepvriessperziebonen ongeveer 1 minuut
Vervolgens
- Laat de oven aanstaan
- Smeer de tomatenpuree met een lepel gelijkmatig over de pizzabodem van havermout
- verdeel de rest van de gedroogde tomaten over je pizza
- Leg de courgette rijkelijk, maar goed verdeeld over de pizza
- Drapeer nu de sperziebonen gelijkmatig over de pizza
- Strooi de belegen kaas gelijkmatig over de pizza. Vind je dat moeilijk, trek een wegwerp handschoen aan en verdeel het door een beetje voor beetje, met je hand te strooien
- Strooi de gran Pandado gelijkmatig over je pizza
- Strooi naar smaak de peper en oregano over je pizza
- Bak je pizza af in 30 minuten
- Bij sommige ovens kun je 5 tot 10 minuten van te voren de oven uitzetten terwijl je pizza nog door-bakt. Bespaard stroom dus geld
variatietips
- Je kan vlees, vis of Vega toevoegen
- Probeer paddenstoelen, bijvoorbeeld oesterzwammen. Deze kun je gewoon scheuren
- Je kan ook andere (diepvries)groente op je pizza doen. Zorg er wel voor dat het voor het bakken gaar met een knispie is
- Je van ook veggie of Vegan kaas gebruiken
kooptips
de bakpapier van G’Woon, 1deBeste en Plus zijn te koop in vellen
Bewaren
- Je kan de pizza 2 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast op maximaal 5 Graden Celsius
- Je kan de pizza 3 weken in een afgesloten bakje bewaren in de vriezer op -18 Graden Celsius